The school is conceptualised as a state of the art facility consisting of primary, middle and senior blocks with an open air theatre to accommodate two thousand people. The climatologically responsive built form uses exposed brick facade, adding texture, depth, and character to this building. The various blocks are visually connected to enable easy navigation through the areas. Open spaces work in harmony with the enclosed ones enabling students to make the most of their time within the premises. The classrooms attempt to provide a space where learning can take place uninterrupted by outside distractions. For lessons that require specific resources or a vocational approach, different types of classrooms, both indoors and outdoors, are used. This allows for learning in an authentic context that fosters the natural development of the particular vocational skill.

DPS School

Location : GHAZIABAD, UTTAR PRADESH
Client : DPS SOCIETY
Scope : ARCHITECTURE